Biztosítás a szállítmányozásban

Szállítmánybiztosítás

A szállítmánybiztosítás egy adott szállítmánynak egy adott útvonalon történő fuvarozására szól; kiterjed a saját vagy idegen tulajdonú szállítmányban véletlenül, váratlanul bekövetkező - a szerződésben kifejezetten ki nem zárt - károkra és a károkkal kapcsolatban felmerült költségekre.

Fontos tudni, hogy minden szállítási módban a fuvarozó kártérítési felelőssége limitált.

Közúton a CMR Egyezmény rendelkezései az irányadóak, eszerint a fuvarozó felelőssége elveszés, sérülés esetén max. 8,33 SDR / br. Kg.

Légi fuvarozásban a Varsói Egyezmény rendelkezései szerint 17 SDR / br. Kg.

Tengeri szállítmányozásban (Hágai-Visby szabályok alapján) a maximális kártérítés értéke: 2 SDR / kg illetve 666,67 SDR maximális kártérítés küldeményenként elvesztés vagy sérülés esetén.

Kérjük, ellenőrizze szállítmánya értékét és amennyiben az magasabb, mint a maximális kártérítési érték, javasoljuk a szállítmánybiztosítás igénybe vételét!

Cégünk a biztosítóval kötött keretszerződése alapján kedvező feltételekkel tud Önöknek ajánlatot adni szállítmánybiztosítás megkötésére.

Felelősség biztosítás

Az Intercargo szállítmányozói felelősségbiztosítása 250.000,- USD / káresemény, max. 500.000 USD/év. Ez kiemelkedő a szállítmányozók között, fedezetet nyújt a tevékenységünk során bekövetkezett hibákra, károkra.

Magyarországon a közúti fuvarozói felelősségbiztosítások átlagos értéke 50.000–100.000 USD között mozog. E tényt figyelembe véve, továbbá azt, hogy a fuvarozó kártérítési felelőssége limitált, kérjük, ellenőrizze szállítmánya értékét és amennyiben az magasabb, mint a maximális kártérítési érték, javasoljuk a szállítmánybiztosítás igénybe vételét.

Vagyonbiztosítás

Az Intercargo a raktárában tárolt idegen tulajdonú készletekre vagyonbiztosítást nem köt. Amennyiben az árutulajdonos arra megbízást ad, a biztosítóval megkötött keretszerződésünk alapján kedvező feltételekkel tudunk Önnek ajánlatot adni vagyonbiztosítás megkötésére.

Hírek

the global voice of freight logistics
Magyar Szállítmányozói és Logisztikai Szolgáltatók Egyesülete
Minősített Szállítmányozó
Tanúsítvány No 008

 

Netlock tanúsítvány

© Intercargo