Tagságok

Cégünk fontosnak tartja, hogy a szakma képviseleti szerveinek tagságában szerepeljen, hiszen így juthat gyors információkhoz, részt vehet a szakmát érintő döntések előkészítésében, továbbá szövetségi szinten az érdekképviselet is hatékonyabb.

Tagságaink:

MSzLSzSz - Magyar Szállítmányozók és Logisztikai Szolgáltatók Szövetsége

Cégünk megalakulása utáni első évben már felvételét kérte a szövetség tagságába. A szövetség tagjai által megfogalmazott Általános Szállítmányozási Feltételeket és az Etikai Kódexet maradéktalanul elfogadjuk és magunkra nézve kötelező érvényűnek tartjuk.

A magyarországi szállítmányozók nagyon régóta próbálták elérni, hogy a szállítmányozási tevékenység valamiféle engedélyhez, ezáltal minőségi követelményhez köthető tevékenység legyen. Ezt nem tudta jogszabályi szinten elérni, ezért a tagság kezdeményezésére a szövetség 2003-ban bevezette a szállítmányozók regisztrálását, majd 2004-ben minőségi követelményeket szabott velük szemben és megalkotta a "Minősített Szállítmányozó" tanúsítványt. Cégünk 2004-ben a 008 sorszámú Minősített Szállítmányozói Tanúsítványt kapta kézhez.

##Tanúsítvány

A szövetség LTL szakosztályában aktívan közreműködünk, igyekszünk a gyűjtő szállítmányozásra illetve a hozzá kapcsolódó egyéb tevékenységekre, például a vámkezelésekre vonatkozó jogszabályok közös értelmezésén túl javaslatokat is tenni a szövetség felé a szükséges állásfoglalásokra. Gyűléseinken a tagok felmerülő problémáit is meg tudjuk beszélni.

FIATA - Fédération Internationale des Associations de Transitaires et Assimiliés

A Szállítmányozók Nemzetközi Szövetsége képviseli a világ szállítmányozóit. Tagjai között leginkább a nemzeti szállítmányozási szövetségek vannak, de társult tagként lehet jelentkezni a szövetségbe. Ezt tettük mi is, hogy közvetlen információkhoz juthassunk, hiszen számunkra a tengerentúli szállítmányozás miatt nemcsak a saját országunkra vonatkozó változások fontosak, hanem nyomon kell követnünk a világ eseményeit is. Társult tagként jogunk van FIATA B/L kibocsátáshoz is, ami a tengerentúli szállításoknál lehet szükségszerű.

AmCham - Amerikai Kereskedelmi Kamara

A külföldi kereskedelmi kamarák közül az Amerikai Kereskedelmi Kamara a legaktívabb Magyarországon. Rendszeresen szerveznek előadásokat neves meghívott szakemberekkel, ahol lehetőség van például közvetlen hatóságoktól hallani adott jogszabályok bevezetésének indokait, illetve következményeit vagy adótanácsadók segítenek értelmezni új törvényeket.

Amellett, hogy ők követik a leggyorsabban a gazdasági és politikai változásokat, azért is döntöttünk a tagság mellett, mert komoly sikereket értek el jótékonysági akcióikkal. Nehéz eldönteni, hogy kinek és mire adjon egy vállalt támogatást, hiszen sok-sok telefonon és levélben jelentkező intézmény és alapítvány kéri a segítségünket. Cégünk az utóbbi 4 évben rendszeresen nyújtott támogatásokat az Amerikai Kereskedelmi Kamarán keresztül. A kamara minden évben sikeresen bonyolította le a támogatási akciókat és mindig elszámol a rajta keresztül nyújtott támogatások végső felhasználásáról.

Hírek

the global voice of freight logistics
Magyar Szállítmányozói és Logisztikai Szolgáltatók Egyesülete
Minősített Szállítmányozó
Tanúsítvány No 008

 

Netlock tanúsítvány

© Intercargo