Import és export vámkezelés

Import vámkezelés:

A raktárunkba érkező vámáru, első lépésben az átmeneti megőrzési raktárba kerül, ahol (legkésőbb 20 napon belül) az alábbi vámkezelési lehetőségek választhatók:

  • A vámáru belföldiesítésére adnak megbízást, a felmerülő vámterhek (vám, áfa, stb.) kiegyenlítése után az áru kiadható. A belföldiesítéshez az alábbiakra van szükség:
  • A vámáru továbbítását kérik egy másik vámhivatalhoz. Ahhoz, hogy az Önök áruja vámáruként elszállítható legyen az Intercargo raktárából, a továbbító okmány mellé garanciát kell biztosítani. Ez a kezesség TC 32 garancia formájában cégünktől is beszerezhető. Egy ilyen okmány 7000 EUR vámteherig nyújt fedezetet, amennyiben a vámteher ennél magasabb, úgy arányosan több garancia szükséges.
    Megbízás–továbbítás
  • A vámáru áthelyezését kérik közvám raktárunkba, amely lehetővé teszi, hogy az importált terméket ne belföldiesítési eljárás alá vonják, hanem az általunk üzemeltetett közvámraktárba kerüljön betárolásra. Így a vámteher megfizetését el lehet halasztani, a vámhivatal felé cégünk biztosítja a garanciát.

Export vámkezelés:

Kiviteli vámkezeléshez szükséges okmányok:

Hírek

the global voice of freight logistics
Magyar Szállítmányozói és Logisztikai Szolgáltatók Egyesülete
Minősített Szállítmányozó
Tanúsítvány No 008

 

Netlock tanúsítvány

© Intercargo