Intercargo Logisztikai Szolgáltató > Vámügyintézés > Vámteher megfizetés lehetőségei  

Oldaltérkép

Vámteher megfizetés lehetőségei

Vámteher megfizetése helyben

A vámteher határozatban kerül kiszabásra, fizetése történhet azonnal vagy halasztott vámfizetési engedély birtokában halasztott módon. Az azonnali fizető a vámfizetésről szóló határozat kézhezvételétől számított 5 napon belül, a halasztott fizető 15 napon belül fizethet. (A halasztott fizetési engedélyhez vámbiztosíték-nyújtás és a törvényben előírt egyéb feltételek teljesítése szükséges.)

A vámteher megfizetése történhet helyben, az Intercargo iroda mellett található OTP fiókban, a befizetési igazolás azonnal rendelkezésre áll, az áru rövid időn belül felszabadítható és szállítható.

Vámteher átutalással történő megfizetése

Amennyiben a Vámhatósággal online kapcsolatban álló bank (Raiffeisen Bank, OTP Bank, Unicredit Bank) olyan fiókjában történik az átutalás vagy befizetés, ahol vámpénztári szolgáltatás van, akkor ennek faxon megküldött igazolása alapján a Vámhivatal ellenőrizni tudja a befizetés adatait, majd az árut rövid időn belül felszabadítja.

Amennyiben más bankból érkezik a befizetés, úgy kb. 4-5 munkanapon belül kerülhet az áru felszabadításra.

Vámteher vámkártyával történő megfizetése

Az Intercargo rendelkezik vámszámlával, melynek segítségével a vámteher befizetése gyorsan elintézhető.

Azoknak az ügyfeleinknek ajánljuk, akik nem rendelkeznek számlával a fent említett bankoknál és nem tudnak 4-5 napot várni arra, hogy a Vámhatóság leigazolja befizetésüket.

Az Intercargo által készített vámkalkuláció alapján ügyfeleink előre átutalhatják a vámterheket az Intercargo vámszámlájára, a vámterhek innen a határozat kézhez vételekor azonnal befizetésre kerülnek és az áru felszabadítható.

Hírek

the global voice of freight logistics
Magyar Szállítmányozói és Logisztikai Szolgáltatók Egyesülete
Minősített Szállítmányozó
Tanúsítvány No 008

 

Netlock tanúsítvány

© Intercargo